Welkom op de P2000monitor.nl De realtime monitor van Nederland.


Je hoeft geen account aan te maken om gebruik te kunnen maken van de monitor. Je kunt de monitor instellen zoals je wilt. Om de kosten te kunnen dekken hebben wij reclame op deze site, wil je een zonder reclame deze site bekijken dan kun je een account aanmaken, de kosten hiervan bedragen € 5,- euro per jaar.

Wat ziet u in deze monitor?
Ieder bericht begint met de Prioriteit en de melding. In veel meldingen worden afkortingen gebruikt. Zo kunnen plaatsnamen worden afgekort en zijn vaktermen ook vaak afgekort.Daarna volgt de datum en tijd.
De hieropvolgende regels kunnen zich herhalen. Het gaat hier namelijk om de capcodes voor wie de meldingen is bestemd.
De 1e kolom toont de capcode.Hier achteraan zie je de regio waar deze capcode bij hoort en een omschrijving van de hulpdienst die aan deze capcode is gekoppelt. Dit hoeft niet altijd een persoon te zijn. Vaak is er sprake van een groep hulpverleners die dezelfde capcode ontvangen. Bijvoorbeeld het personeel van de brandweer, of de bestuurders van een ambulance.

De meldingen
Vrijwel alle brandweerkorpsen in Nederland worden gealarmeerd via het P2000 netwerk.
Ook het Mobiel Medisch Team (afgekort: MMT) wordt via P2000 gealarmeerd. Er zijn 11 van deze teams in Nederland. Vier hiervan beschikken over een helikopter die vrijwel iedereen kent als de traumahelikopter. Drie van de vier helikopters worden via het P2000 netwerk gealarmeerd. Het MMT beschikt over een arts die ter plaatse hulp kan verlenen in tegenstelling tot een ambulance die alleen het patientvervoer verzorgt.
De politie wordt vrijwel nooit via het netwerk gealarmeerd. Agenten dragen vaak portofoons die rechtstreeks in contact staan met het hoofdbureau. Zij worden op die manier op de hoogte gebracht van noodgevallen. Er zijn wel politie capcodes waar meldingen op binnen komen. Dit is meestal een persalarm wat -zoals de naam al doet vermoeden- bedoeld is voor de pers.

P2000 netwerk
Het P2000 netwerk is een landelijk netwerk dat wordt gebruikt om hulpdiensten te allarmeren. Het is een digitaal signaal wat wordt uitgezonden op 169.650 MHz. Alle berichten worden dus over dezelfde frequentie verzonden. Om te bepalen welk bericht voor wie bestemd is zijn er capcodes. Iedere hulpverlener die te maken heeft met het P2000 netwerk draagt een pager (ook wel pieper genoemd). Als de pager een bericht ontvangt controleerd hij voor welke capcode het bericht bestemd is. Komt de capcode overeen met de capcode die in de pager is ingesteld dan wordt het bericht getoond. In de meeste gevallen gaat dit gepaard met een luid alarm zodat de hulpverlener weet dat er een bericht is ontvangen.
Wil je meer weten over het P2000 netwerk, raadpleeg dan Wikipedia.
Beheer van P2000monitor.nl
De website P2000monitor.nl wordt beheerd en onderhouden door:

P2000 Monitor
E. info@p2000monitor.nl
Vlakdissel 8a
1648HJ De Goorn
T. 088-5017632